ΑΤΙΑ πετούν στον ουρανό Αθήνας και Θεσσαλονίκης
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Ήταν μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα στην Ελλάδα και η πόλη της Αθήνας ήταν γεμάτη κόσμο που απολάμβανε τη ζωντανή ατμόσφαιρα. Ξαφνικά, ένα παράξενο θέαμα τράβηξε την προσοχή όλων – ΑΤΙΑ πετούσαν στον ουρανό σε σχηματισμό, με τα λαμπερά φώτα τους να φωτίζουν το σκοτάδι. Οι κάτοικοι της Αθήνας σήκωσαν το βλέμμα τους με δέος και απορία, προσπαθώντας να βγάλουν νόημα από αυτό που έβλεπαν: ένα σμήνος από ιπτάμενους δίσκους δεν το βλέπεις κάθε μέρα.

Εν τω μεταξύ, στα βόρεια, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μια παρέα φίλων ήταν συγκεντρωμένη σε μια βεράντα στον τελευταίο όροφο, απολαμβάνοντας ένα μπάρμπεκιου αργά το βράδυ. Ξαφνικά, τα βλέμματά τους έπεσαν στα λαμπερά φώτα των UFO και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ενθουσιασμένες κουβέντες γέμισαν τον αέρα καθώς έκαναν εικασίες για τους μυστηριώδεις επισκέπτες από έναν άλλο κόσμο.

Το απίστευτο θέαμα και οι αντιδράσεις

Καθώς τα UFO αιωρούνταν στον νυχτερινό ουρανό, μια αίσθηση περιέργειας και ενθουσιασμού εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Το απίστευτο θέαμα εξαπλωνόταν και σε άλλες πόλεις και στα νησιά. Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα βγήκαν στα μπαλκόνια και τις στέγες τους για να δουν τους ιπτάμενους δίσκους και να βεβαιωθούν αν είναι αλήθεια όσο διαδίδονταν. Τα νέα για τα UFO είχαν διαδοθεί αστραπιαία. Σε κλάσματα δευτερολέπτου όλο το διαδίκτυο μιλούσε για αυτά.

Τα δελτία ειδήσεων μετέδιδαν χωρίς καμία αντικειμενικότητα: σκόρπιζαν φόβο και τρόμο λες κει είχε συμβεί κάποια τρομοκρατική ενέργεια. Οι θαρραλέοι και οι λάτρεις των ΑΤΙΑ έκαναν ολόκληρες εκπομπές από κάθε social media διαδίδοντας ευχάριστα νέα προτρέποντας τους υπόλοιπους να ξεθαρρέψουν και να μην φοβούνται.

Φυσικά, δεν έλειπαν και οι θεωρίες συνωμοσίας ενώ οι σκεπτικιστές και οι ορθολογιστές έβλεπαν φυσικά φαινόμενα. Σύντομα όλοι οι κάτοικοι ήταν γεμάτοι από ενθουσιασμό, φόβο, θεωρίες και εικασίες.

Σύντομα το internet έπεσε ή διακόπηκε ενώ τα τηλέφωνα δεν μπορούσαν να κάνουν καμία κλήση – λειτουργούσαν μόνο εκείνα των μυστικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, ο στρατός είχε βγει στα βουνά και τα χωράφια. Πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα απογειώνονταν συνεχώς, αλλά δεν μπορούσαν να “δουν” τα ΑΤΙΑ. Φρεγάτες έπλεαν με ταχύτητα προς μεγάλα νησιά.

Περιπολικά έκλειναν κεντρικούς δρόμους και απέτρεπαν τους πολίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά έσπευδαν προς κάθε κατεύθυνση χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Υπουργοί και βουλευτές είχα φυγαδευτεί στα πιο βαθιά καταφύγια που διέθεταν.

Στις μεγάλες εκκλησίες οι ιερείς είχαν κλειστεί στους ναούς και έψελναν συνεχώς για να αντιμετωπίσουν την επίθεση του Σατανά και των μαύρων αγγέλων του, ενώ στις μικρότερες, οι πιο θαρραλέοι παππάδες έβγαιναν στους δρόμους και με την αγιαστούρα και τον αγιασμό προσπαθούσαν να ξορκίσουν το κακό.

Τα ΑΤΙΑ κατεβαίνουν προς τη γη

Μετά από κάτι που φαινόταν σαν μια αιωνιότητα, τα ΑΤΙΑ άρχισαν σιγά-σιγά να κατεβαίνουν προς τη γη. Καθώς προσγειώθηκαν, μια αίσθηση προσμονής γέμισε τον αέρα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα συγκεντρώθηκαν γύρω από τα σημεία προσγείωσης, πρόθυμοι να ρίξουν μια ματιά στους διαφορετικούς επισκέπτες και τους ιπτάμενους δίσκους τους. Όσοι φοβόντουσαν έμειναν πίσω ενώ κάποιοι κλειδώθηκαν στα σπίτια τους και στα δωμάτια πανικού.

Προς έκπληξη όλων, οι πόρτες όλων των ιπτάμενων δίσκων άνοιξαν όπου κι αν βρίσκονταν στην Ελλάδα. Από μέσα βγήκαν μικρές ομάδες φιλικών, ανθρωποειδών όντων. Χαιρέτησαν τον λαό της Ελλάδας με ζεστασιά και περιέργεια, πρόθυμες να μάθουν τα πάντα για το μέρος όπου είχαν βρεθεί.

Καθώς η νύχτα έγινε μέρα, οι επισκέπτες και πολλοί γήινοι κάτοικοι αντάλλαξαν ιστορίες και εμπειρίες, σφυρηλατώντας έναν δεσμό που ξεπερνούσε τη γλώσσα και τον πολιτισμό. Τα δελτία ειδήσεων επέμεναν στη δική τους ρητορική και οι θεωρίες συνομωσίας έδιναν κι έπαιρναν.

Αίσθηση απορίας και έκπληξης

Οι επιβάτες των ιπτάμενων δίσκων τελικά αποχαιρέτησαν και τελικά έφυγαν, αφήνοντας μια αίσθηση απορίας και έκπληξης καθώς άφησαν την εντύπωση πως δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος σκοπός στην επίσκεψή τους, ότι δηλαδή ήρθαν να σώσουν τον πλανήτη από την οικολογική καταστροφή, τους ανθρώπους από τα ερπετοειδή ή ότι ήταν εκπρόσωποι από την Ανδρομέδα, τον Σείριο ή τους Πλειάδειους.

Οι άνθρωποι κοίταξαν ψηλά στον ουρανό την απογείωση και την απομάκρυνση των ιπτάμενων δίσκων. Δεν μπορούσαν παρά να νιώσουν μια ανανεωμένη αίσθηση ελπίδας και δυνατότητας.

Οι μυστηριώδεις επισκέπτες άφησαν κάποια νοητικά δώρα στους κατοίκους της Ελλάδας: ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στο σύμπαν, γύρω μας και μέσα μας, από όσα φαίνονται στο μάτι και στις αισθήσεις. Και ποιος ξέρει – ίσως μια μέρα, θα επέστρεφαν για μια άλλη αξέχαστη συνάντηση.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να ατενίζετε τον νυχτερινό ουρανό, προσέξτε για οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα στον ουρανό. Ποιος ξέρει, μπορεί να πέσει η ματιά σας σε κάτι πραγματικά έξω από αυτόν τον κόσμο. Η αλήθεια μπορεί να είναι εκεί έξω, και είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε να ψάχνουμε.

diadrastika / Image by Udo Reitter from Pixabay