Μητρικό Σκάφος «δραπετεύει» από την Γη
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Γεια σας, λάτρεις του διαστήματος και των ανεξήγητων φαινομένων σε αυτό! Έχετε ακούσει τα τελευταία νέα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό; Μάλλον όχι. Σύμφωνα με ένα βίντεο από το κανάλι MrMBB333 του YouTube, φαίνεται ότι ένα Μητρικό Σκάφος που «δραπετεύει» από τη Γη ήταν ορατό από τον ISS στις 28 Φεβρουαρίου 2020.

Αυτά είναι σίγουρα κάποια άγνωστα νέα και έχουν πυροδοτήσει πολλή περιέργεια και εικασίες μεταξύ των ενθουσιωδών ύπαρξης ΑΤΙΑ και των θεωρητικών συνωμοσίας. Αλλά κατά πόσο θα μπορούσε αυτή η υπόθεση να είναι αληθινή;

Πρώτα απ’ όλα, ας μιλήσουμε για το ίδιο το βίντεο, πριν το δούμε. Δείχνει ένα φωτεινό αντικείμενο με χρωματικές αποχρώσεις να απομακρύνεται από τη Γη, το οποίο ο αφηγητής ισχυρίζεται ότι είναι Μητρικό Σκάφος.

Διαβάστε επίσης: Οι απόγονοι των Πλειάδιων που έφυγαν με ένα τεράστιο σκάφος

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή και έχει κοινοποιηθεί ευρέως σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά προτού βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, είναι σημαντικό να το προσεγγίσουμε με κριτική ματιά και να εξετάσουμε όλες τις πιθανότητες.

Τι θα μπορούσε να είναι

Μια πιθανότητα είναι ότι το αντικείμενο στο βίντεο θα μπορούσε να είναι ένα φυσικό φαινόμενο, όπως ένας μετεωρίτης ή διαστημικά συντρίμμια. Μερικές φορές, η οπτική γωνία και η δύο διαστάσεων εικόνα ενός οπτικού υλικού, μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα: ειδικά σε αυτά που θέλουμε να εκφράσουμε.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους αστροναύτες του ISS να καταγράφουν πλάνα από διάφορα αντικείμενα στο διάστημα και δεν είναι όλα εξωγήινης φύσης. Επιπλέον, ο ισχυρισμός του αφηγητή ότι το αντικείμενο είναι Μητρικό Σκάφος είναι καθαρά υποθετικός και στερείται συγκεκριμένων στοιχείων.

Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ακράδαντα στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής και είναι πεπεισμένοι ότι το αντικείμενο στο βίντεο είναι όντως Μητρικό Σκάφος. Υποστηρίζουν ότι το βίντεο είναι μόνο το πιο πρόσφατο σε μια μακρά σειρά αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν την παρουσία εξωγήινων διαστημικών σκαφών στον ουρανό μας.

Η υπόθεση να είναι αληθινή;

Λοιπόν, σε ποιο βαθμό θα μπορούσε αυτή η υπόθεση να είναι αληθινή; Είναι δύσκολο να πει κανείς με σιγουριά.

Αν και το βίντεο είναι σίγουρα συναρπαστικό, είναι σημαντικό να το προσεγγίσετε με μια υγιή δόση σκεπτικισμού. Χωρίς πιο συγκεκριμένα στοιχεία, είναι αδύνατο να πούμε οριστικά αν το αντικείμενο στο βίντεο είναι Μητρικό Σκάφος ή κάτι εντελώς άλλο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Εν τω μεταξύ, είναι πάντα συναρπαστικό να βλέπεις νέα πλάνα από τον ISS και να συλλογίζεσαι τα μυστήρια του σύμπαντος. Είτε το αντικείμενο στο βίντεο είναι ένα Μητρικό Σκάφος είτε όχι, ας θυμηθούμε πόσο απέραντος και υπέροχος είναι πραγματικά ο χώρος του διαστήματος.

Τι νομίζετε; Πιστεύετε ότι το αντικείμενο στο βίντεο είναι ένα Μητρικό Σκάφος ή θεωρείται ότι μπορεί να υπάρχει μια πιο εύλογη εξήγηση; Ας συνεχίσουμε τη συζήτηση και ας συνεχίσουμε να θαυμάζουμε τα θαύματα του σύμπαντος. Άλλωστε η αλήθεια είναι εκεί έξω..

Δείτε το βίντεο από το κανάλι MrMBB333 του YouTube με τίτλο: “Galactic Mothership” Escapes Earth’s Gravity Seen From ISS on Dark Side of Earth

diadrastika / Image by Tobias Hämmer from Pixabay