Το αντικείμενο

Το αντικείμενο “κινητήρας” στον Άρη που θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα αν είναι πραγματικότητα

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το πρώτο πράγμα που θα μπορούσαν να σχολιάσουν οι σκεπτικιστές του κόσμου είναι πως πρόκειται για παρειδωλία. Ωστόσο, θα μπορούσε να πρόκειται και για μία πραγματικότητα. Είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να το κρίνει όπως το αντιλαμβάνεται.

Ο Scott C. Waring, είναι ένας ανεξάρτητος ερευνητής, ανάμεσα σε άλλους, που έχει αναδείξει πολλά περίεργα αντικείμενα στον πλανήτη Άρη. Από αυτά, τα περισσότερα έχουν κάτι να μας θυμίσουν από τις δομές, τις κατασκευές αλλά και τις μορφές ζωής, με τις οποίες είμαστε εξοικειωμένοι στην Γη. Πολλές φορές τα “ευρήματα” που φέρνει στο προσκήνιο κάνουν τη φαντασία μας να ανεβαίνει πολλά επίπεδα.

Αυτή την φορά εντόπισε ένα αντικείμενο στο GigaPan, σε φωτογραφίες του Curiosity rover, στον Άρη. Όπως αναφέρει, μοιάζει με κάποιο είδος κινητήρα πρόωσης και το συγκρίνει με έναν κινητήρα τζετ. Όπως μας εξηγεί, αν στον πραγματικό κινητήρα αφαιρέσουμε όλα τα καλώδια, τους μικρούς σωλήνες και ελάχιστα μικροπράγματα θα μπορούσαμε, ίσως, να διαπιστώσουμε πως το παράξενο αντικείμενο στην επιφάνεια του Άρη, είναι πράγματι ένας κινητήρας από κάποιο υποτιθέμενο αεριωθούμενο που για κάποιο άγνωστο λόγο βρέθηκε εκτεθειμένος εκεί, πριν μερικές χιλιάδες χρόνια.

Το αντικείμενο φαίνεται να είναι αρκετά παλιό, βαθουλωμένο και έχει ένα στρώμα σκόνης πάνω του, αλλά εξακολουθεί να ξεχωρίζει καθαρά από τα άλλα αντικείμενα της περιοχής, αλλά και από το γύρω περιβάλλον, γενικότερα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να αποτελεί μία απόδειξη ότι οι εξωγήινοι στον Άρη είχαν κινητήρες πολύ πιο προηγμένους από τους δικούς μας. Κινητήρες χωρίς να χρησιμοποιούν καλώδια ή σωλήνες, αλλά μικροτεχνολογία ενσωματωμένη απευθείας στη δομή των αντικειμένων. 

Στην ίδια περιοχή υπάρχει κάτι που θυμίζει ένα πόδι αγάλματος, το οποίο προφανώς είχε σπάσει και πετάχτηκε σε μεγάλη απόσταση από την πραγματική θέση που βρισκόταν. Στην περιγραφή που κάνει σε ολόκληρο το βίντεο εξετάζοντας σπιθαμή προς σπιθαμή την φωτο από το Gigapan, ο Waring ‘βλέπει” αρκετά πράγματα που θα μπορούσαν να μας θυμίζουν κάτι, όπως πρόσωπα, το ένα, μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μοιάζει πολύ με το κεφάλι των εξωγήινων στην ταινία ID4, αλλά η περιοχή της μύτης και του στόματος φαίνεται να είναι σπασμένη. 

Ωστόσο, εμείς θα σταθούμε στο αντικείμενο που θα μπορούσε υποθετικά να είναι ένας “κινητήρας” λαμβάνοντας πάντα υπόψιν μας και την πιθανότητα να πρόκειται για μία παρειδωλία, δηλαδή, μία παρεξήγηση που κάνει το μυαλό μας όταν αναγνωρίζει γνωστά πράγματα σε αντικείμενα επειδή απλά του φαίνονται γνώριμα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί με όλες τις λεπτομέρειες που δείχνει και αναφέρει αλλά και να εξερευνήσετε την αυθεντική πηγή της φωτογραφίας από το Curiosity η οποία ονομάζεται Sol 735 και που μπορείτε να βρείτε εδώ:

Ancient Engine Found In Mars Rover, Sol 735, UFO Sighting News.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika