Το τεράστιο Α.Τ.Ι.Α. που έκλεισε το Διεθνές Αεροδρόμιο Κίνας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο και παράξενο συνέβη κοντά στο αεροδρόμιο Xiaoshan στο Χανγκζού της Κίνας. Ένα παράξενο όχημα ή ένα ιπτάμενο αντικείμενο με έντονα φώτα εμφανίστηκε στον ουρανό, αναγκάζοντας το αεροδρόμιο να κλείσει και να καθυστερήσει περίπου 18 πτήσεις.

Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό είναι ότι λήφθηκαν πολλές εικόνες από μεγάλο πληθυσμό ανθρώπων, από πολύ διαφορετικές οπτικές γωνίες. Κάθε μία από αυτές τις φωτογραφίες διαθέτει το ίδιο είδος δομής. Και επιπλέον, δεν μοιάζει με κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο ανάγκασε το Αεροδρόμιο Xiaoshan στο Hangzhou της Κίνας να σταματήσει τις δραστηριότητές του. Αυτό συνέβη όταν το πλήρωμα της πτήσης που ετοιμαζόταν για κάθοδο ανίχνευσε ένα ΑΤΙΑ γύρω στις 8:40 μ.μ. και ειδοποίησε τον τμήμα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Η απάντηση ήταν σχεδόν άμεση, σε πρακτικό επίπεδο, καθώς οι αεροπορικές αρχές μέσα στα επόμενα λίγα λεπτά, σταμάτησαν εξερχόμενες πτήσεις και εκτρέποντας εισερχόμενες, στα αεροδρόμια Ningbo και Wuxi. Συνολικά, δεκαοκτώ πτήσεις επηρεάστηκαν.

Τα πράγματα φαίνεται να ομαλοποιήθηκαν αργότερα και μετά από περίπου μία ώρα οι κανονικές λειτουργίες των αεροδρομίων επανήλθαν, όμως το συμβάν δεν πέρασε απαρατήρητο από πολλά κινέζικα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και από διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε υπήρξε μία έκρηξη εικασιών και απόψεων.

Τα σχόλια των χρηστών παλινδρομούσαν μεταξύ εισβολής εξωγήινων ιπτάμενων, περί γήινης κατασκευής αεροσκάφους μυστικού προγράμματος και πάρα πολλά άλλα που, όμως, συνοδεύονταν από φωτογραφίες που οι κάτοικοι του Χανγκζού κυκλοφόρησαν και οι οποίες τραβήχτηκαν το απόγευμα, πριν από τις καθυστερήσεις των πτήσεων. Αυτές, έδειχναν ένα τεράστιο αντικείμενο.

Επρόκειτο για εικόνες ενός αιωρούμενου αντικειμένου που έλαμπε σαν να λουζόταν από ένα χρυσό φως και εμφανίζοντας μια ουρά σαν κομήτη. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ABCnews, περίπου μία ώρα πριν κλείσει το αεροδρόμιο Xiaoshan, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι είδαν ένα ιπτάμενο αντικείμενο να εκπέμπει κόκκινες και άσπρες ακτίνες φωτός.

Μάλιστα, ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ma Shijun, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, πολύ χαρακτηριστικά ότι ένιωσε μια ακτίνα φωτός πάνω από το κεφάλι του και, όταν κοίταξε ψηλά, είδε μια σειρά από έντονο, λευκό φως να πετάει στον ουρανό, οπότε και τράβηξε μία φωτογραφία.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Εκπρόσωπος της Διοίκησης Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (Civil Aviation Administration of China – CAAC) επιβεβαίωσε στην ABC News ότι το ζήτημα βρίσκεται υπό διερεύνηση, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες. Σύμφωνα με την China Daily υπήρχαν ανώνυμες πηγές ότι οι Αρχές έχουν ήδη ανακαλύψει την ταυτότητα του ΑΤΙΑ, αλλά, επίσης, δεν μπορούσαν να αποκαλύψουν δημοσίως τις πληροφορίες επειδή “υπήρχε στρατιωτική σύνδεση”.

Από εκεί και πέρα, τα αποτελέσματα της διερεύνησης του περιστατικού που εξαιτίας του παρεμποδίστηκαν πτήσεις, δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ έχει ειπωθεί πως οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους κατοίκους του Hangzhou ενδέχεται να μην σχετίζονται με το UFO που έκλεισε το Αεροδρόμιο Xiaoshan, καθώς σύμφωνα με τις μετεωρολογικές αρχές της περιοχής, αυτό που είδαν οι κάτοικοι εκείνο το απόγευμα πιθανότατα ήταν φως από την αντανάκλαση από κάποιο αεροπλάνο.

Όλα αυτά ξεκίνησαν από το προαναφερόμενο περιστατικό, στις 14 Ιουλίου 2010 σύμφωνα με το abcnews.go.com, ενώ στις 30 Ιουνίου, δύο εβδομάδες πριν, οι κάτοικοι στην επαρχία Xinjiang είδαν ένα ακόμα ιπτάμενο αντικείμενο να λούζεται σε λευκό φως, ενώ είχουν αναφερθεί θεάσεις και στις επαρχίες Hunan, Shandong και Jiangsu.

Φυσικά, ο καθένας θα μπορούσε να διαψεύσει τις φωτογραφίες παρά το πλήθος τους. Ωστόσο παραμένει γεγονός ότι δεν μπορεί να συντονίστηκαν τόσοι πολλοί άνθρωποι ταυτόχρονα, ώστε να φωτογραφίζουν κάτι που, αν ήταν μία αντανάκλαση, όπως ειπώθηκε, δεν θα μπορούσε να φωτογραφηθεί η ίδια δομή, από πολύ διαφορετικές οπτικές γωνίες, από πλήθος μαρτύρων.

Όπως και να έχει, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα βλέποντας και τις επίμαχες φωτογραφίες από το παρακάτω βίντεο:

UFO that caused China airports to shut down

diadrastika / Image by 12995263 from Pixabay