Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Να μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος… Πολλοί το προσπάθησαν. Και όσοι το κατάφεραν, στην συνειδήσή μας, πέρασαν στην σφαίρα της φαντασίας καθώς είτε συνέβη σε “αρχαία” χρόνια οπότε θεωρούνται μύθος, είτε συνέβη σε ποιό σύγχρονα αλλά τα στοιχεία έχουν πια χαθεί, καταστραφεί ή λεηλατηθεί. Τώρα, όμως, στον 21 αιώνα η μηχανή του χρόνου φτιάχτηκε ξανά και λειτουργεί.

Ένας μηχανικός που ονομάζεται Vadim Alexandrovich Chernobrov του οραγνισμού Kosmopoisk, ανακοινώνει ότι έχει καταφέρει ό,τι λένε οι άλλοι πως δεν μπορεί να γίνει. Όχι μόνο κατασκεύασε την μηχανή του χρόνου αλλά ισχυρίζεται ότι λειτουργεί, έστω και με περιορισμένες δυνατότητες.

“Εκείνοι που προσπαθούν να επιστρέψουν στο παρελθόν για να αποτρέψουν ορισμένα γεγονότα από το να συμβούν, π.χ. να μην συμβεί η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, θα αποτύχουν σε αυτή την προσπάθεια ενώ θα διατρέχουν τον κίνδυνο να μην είναι σε θέση να επιστρέψουν στο μέλλον” (δηλαδή από εκεί που ξεκίνησαν).

Η καταπληκτική μηχανή του χρόνου του μηχανικού Chernobrov είναι μια μεταλλική σφαίρα που μοιάζει πολύ με ορισμένες από τις αρχές της δεκαετίας των σοβιετικών και αμερικανικών δορυφορικά διαστημικά σκάφη. Εξωτερικά έχει διάμετρο δύο μέτρα ενώ εσωτερικά υπάρχει χώρος ενός μέτρου για να κάθετε ο χρονοταξιδιώτης.

Η συσκευή επιτυγχάνει ταξίδι στο χρόνο, σύμφωνα με τον εφευρέτη του, με τη χρήση ισχυρών μαγνητικών πεδίων (όπως έγινε στο Πείραμα της Φιλαδέλφειας) που αντηχούν γύρω από την κάψουλα και μπορούν να επηρεάσουν τη φυσική ροή του χρόνου και της αιτιότητας, αυξάνοντας ή μειώνοντας την ροή του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, ο Chernobrov πήρε υψηλής ακριβείας χρονόμετρα. Τα συγχρόνισε πριν ενεργοποιηθεί το πεδίο της χρονομηχανής. Ύστερα, τοποθέτησε το ένα μέσα στον θάλαμο και το άλλο πολύ μακριά από την κατασκευή. Μετά το πείραμα, τα χρονόμετρα σημείωσαν σημαντική απόκλιση μεταξύ τους. Ο χρόνος είχε στρεβλωθεί, είχε καμφθεί, κατά 1,5 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που μετάφρασε η Lena Ksandinova, “η πρώτη ρωσική μηχανή του χρόνου κατασκευάστηκε από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αεροσκαφών της Μόσχας”.

Ο εφευρέτης, όμως, δεν έμεινε στην καταμέτρηση των ρολογιών.

Για να καταλάβουμε ποιές είναι οι επιπτώσεις της μηχανής σε ζωντανά πλάσματα, ο Vadim Chernobrov, έβαλε κατσαρίδες στο εσωτερικό της. Τα έντομα έχασαν τη ζωή τους. Αφού εκσυγχρόνισαν το μηχάνημα μέσα έβαλαν ποντίκια . Η επίδραση πάνω τους ήταν η ίδια. Τότε, οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ποια είναι η αιτία θανάτου των πειραματόζωων: ότι ο χρόνος έτρεχε με διαφορετική ταχύτητα στα διάφορα μέρη του οργανισμού τους. Αφού διόρθωσαν αυτό το θέμα, έβαλαν μέσα ένα κουτάβι που ονομάστηκε «Lunar Rover». Έμεινε μέσα για 108 λεπτά. Το κουτάβι επέζησε, αλλά συμπεριφερόταν σαν να είχε λύσσα.

Στη συνέχεια, ήρθε η σειρά των ανθρώπων να πειραματιστούν. Εννέα επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Chernobrov, πήραν μέρος σε αυτό. Μέσα στο εσωτερικό του μηχανήματος καταγράφηκε μία διαφορά ώρας 3 τοις εκατό και αλλαγές στο μέγεθος της μηχανής. Οι συμμετέχοντες δεν ένιωσαν παρά μέτρια αρρυθμία και χρωματιστούς κύκλους στα μάτια.

Αρχικά, οι ερευνητές έμειναν μέσα στον θάλαμο για μία περίοδο πέντε
λεπτών, στη συνέχεια δέκα και αργότερα, είκοσι λεπτά ως και μισή ώρα. Ο
Chernobrov ανέφερε πως οι εθελοντές επιστήμονες αισθάνθηκαν σαν να είχαν
μετατοπιστεί σε ένα διαφορετικό κόσμο: «ένιωσαν τη ζωή τους εδώ και την
ίδια στιγμή κάπου αλλού. Σαν κάποιος χώρος να ξεδιπλωνόταν”

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο χρόνος είναι 3D (τρισδιάστατος)”, εξήγησε ο Chernobrov. “Έτσι, στην πραγματικότητα, μπορούμε να προχωρήσουμε στον χρόνο προς τα πίσω αλλά και προς τα εμπρός.” Κατά συνέπεια, εμείς ζούμε σε έξι διαστάσεις: μήκος, πλάτος, ύψος, χρόνος, διάβρωση (του χρόνου), πυκνότητα ή ταχύτητα (του χρόνου)

Σύμφωνα με την Ksandinova το όλο πείραμα έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2001, σε ένα απομακρυσμένο δάσος στο Volgograd, μία περιφέρεια της Ρωσίας. Ενώ η συσκευή ήταν μεγαλύτερη από τις προηγούμενες και χαμηλής ισχύος, η ροή του χρόνου επηρεάστηκε και πάλι κατά τρία τοις εκατό, μία διαφορά που μετρήθηκε με συμμετρικούς ταλαντωτές κρυστάλλου.

Τα πρώτα πειράματα της μηχανής του χρόνου, σύμφωνα με τον Chernobrov ξεκίνησαν ήδη από το 1987 πάνω σε πειράματα επιβράδυνσης και επιτάχυνσης της φυσικής ώρας σε μικρό κλειστό χώρο, αλλά και στην ηλεκτρομαγνητική επίδραση των πεδίων στο χωροχρονικό συνεχές.

Όμως η ιστορία ξεκινάει από πολύ παλαιότερα ήδη από το 1952, όπου πολλοί επιστήμονες στάλθηκαν στην Σιβηρία για να μην αποκαλύψουν το μυστικό. Τα πειράματα ξανάρχισαν το 1961, αλλά με καταστροφικά αποτέλεσματα καθώς άνθρωποι σκοτώθηκαν, άλλοι εξαφανίστηκαν (ή εξαϋλώθηκαν) και τα εργαστήρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Όλο το project σταμάτησε για να ξαναρχίσει και πάλι το 1987, ενώ στις 30/8/1989 προκλήθηκε δυνατή έκρηξη στα νησιά Anjou, όπου και διεξάχθηκε το πείραμα -λέγεται πως κάτι από έναν παράλληλο κόσμο δημιούργησε την καταστροφή.

Κανένα ΜΜΕ δεν κάλυψε ούτε κατέγραψε το πείραμα, αλλά ούτε υποστηρίχτηκε, ως συνήθως γίνεται, από κάποιες εταιρίες. Ο Gennady Belimov, φιλόσοφοος, ερευνητής ασυνήθιστων φαινομένων και συγγραφέας πολλών βιβλίων δήλωσε πως ούτε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε, αν και όλα έγιναν επί προεδρίας του (2000-2008) -ωστόσο ο Στάλιν διερευνούσε το θέμα των Παράλληλων Κόσμων.

Εφόσον το πείραμα της χρονομηχανής πραγματοποιήθηκε με την επιτυχία που αναφέρθηκε, είναι πολύ πιθανόν να μην δόθηκαν επισημότητες στο θέμα, για αυτονόητους λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, καθώς από την φύση του αγγίζει τα όρια της “εισβολής εξωγήινων”.

Ίσως, δεν είναι τυχαίο που όσοι προσπάθησαν ή και κατάφεραν να κατασκευάσουν τέτοιου είδους μηχανές του χρόνου από αρχαιοτάτων χρόνων, τους Ναζί (την λεγόμενη Die-Glocke), το Πείραμα της Φιλαδέλφιας, το  Βατικανό, κράτησαν το μυστικό επτασφράγιστο και διαψεύδουν κάθε ύπαρξή του.

Επιπλέον, ακόμα και στις μέρες μας, το CERN θεωρείται από πολλούς ένα άλλο είδος χρονομηχανής -περισσότερο ως πύλη σε άλλες διαστάσεις- μέσα από το οποίο μπορούν ταξιδέψουν από και προς εμάς οντότητες, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι απλώς ψάχνουν το Σωματίδιο του Θεού και το Κλειδί του Σύμπαντος.
Τι είναι μύθος, τι είναι θρύλος και τι είναι αλήθεια; diadrastika / Image by Pete Linforth from Pixabay