Τα Ερπετοειδή Τρέμουν τον Σταυρό στον Οργανισμό μας
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Μία υπόθεση εργασίας με πολλά “αν” και “ίσως” η οποία μαγνητίζει το ενδιαφέρον καθώς μοιάζει να είναι αρκετά συναρπαστική. Το αφήγημα λέει, πως τα ερπετοειδή δεν στοχεύουν μόνο την ψυχή μας από την οποία τρέφονται. Καθημερινή ασχολία τους είναι η αλλοίωση παγκόσμιων συμβόλων. Μα αυτό που τρέμουν περισσότερο είναι η αφύπνισή μας. Κομμάτι αυτής και εξαιρετικής σπουδαιότητας, είναι και μία πρωτεΐνη που, ίσως, δεν έγινε τυχαία παγκόσμιο θρησκευτικό σύμβολο
Η Λαμινίνη (laminin) είναι μια γλυκοπρωτεΐνη η οποία είναι μέρος της εξωκυττάριας μήτρας σε ανθρώπους και ζώα. Η εξωκυτταρική μήτρα (ECM) βρίσκεται έξω από τα κύτταρα και παρέχει υποστήριξη και προσάρτηση για τα κύτταρα στο εσωτερικό των οργάνων (μαζί με πολλές άλλες λειτουργίες). Η Λαμινίνη είναι ουσιαστικά η «κόλλα» των κυττάρων. «Κρατά» τα κύτταρα στη θέση τους και τους επιτρέπει να λειτουργήσουν σωστά.
Αποτελεί σημαντικό συστατικό των βασικών μεμβρανών. Λειτουργεί σαν ένα είδος βιολογικής κόλλας και συγκρατεί τα κύτταρα στον πυρήνα. Το γονίδιο της Λαμινίνης γ3 (LAGMC3) είναι εκείνο που «έχτισε» τον εγκεφαλικό φλοιό του ανθρώπου χαρίζοντάς του τις χαρακτηριστικές «πτυχώσεις» οι οποίες βοηθούν στη μνήμη και στην πολύπλοκη σκέψη. Είναι μια πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για την υγεία σας
Η Λαμινίνη έχει σχήμα ασύμμετρου σταυρού με τρεις μικρούς και ένα μεγάλο βραχίονα. Οι ιδιότητες της Λαμινίνης και του σχήματός της φαίνεται πως ήταν γνωστά στην απώτατη αρχαιότητα και κάπως έτσι έγινε ένα σύμβολο που με τα χρόνια έγινε παγκόσμιο. Σίγουρα, θα σκεφτείτε πως όλα αυτά δεν είναι παρά μία σύμπτωση ή ακόμα και εντελώς ανυπόστατα. Πώς, αποκλείεται οι Αρχαίοι Έλληνες αλλά και άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί να γνώριζαν τέτοιες απίθανες λεπτομέρειες.
Φυσικά, μόνο να υποθέσουμε ή να φανταστούμε μπορούμε, πως η επιστήμη εκείνη τα χρόνια ήταν πολύ πιο προχωρημένη από τα στενά περιθώρια που την έχει τοποθετήσει η σημερινή επιστημονική κοινότητα. Οι αρχαίοι είχαν γνώση τόσο των τηλεσκοπίων όσο και των μικροσκοπίων. Είχαν επίσης γνώση των μορίων και των ατόμων, όχι μόνο επειδή τα ανέφερε θεωρητικά ο Δημόκριτος και άλλοι φιλόσοφοι, αλλά επειδή έχουν βρεθεί μοντέλα-απεικονίσεις που δείχνουν ότι οι αρχαίοι γνώριζαν την δομή των ατόμων. Παρόμοιες τεράστιες και σπουδαίες γνώσεις, άσχετες με το θέμα μας, κατέληξαν σε χαμένες γνώσεις, λόγω του μετέπειτα θρησκευτικού και επιστημονικού κατεστημένου, σε συνδυασμό με ένα Μεσαίωνα, όπου οτιδήποτε δεν συμφωνούσε με την Ιερά Εξέταση κατέληγε στην πυρά.
Η ουσία της όλης υπόθεσης είναι ότι πιθανότατα γνώριζαν την Λαμινίνη και το γεγονός πως αποτελεί τον Σταυρό της Ζωής, όπως ακριβώς μάλλον γνώριζαν το DNA, την κρυπτογραφημένη περιγραφή του οποίου φαίνεται να μας δίνει και ο Όμηρος. Το DNA, επίσης, αναγνωρίζεται στο Κηρύκειο του Ερμή.
Για όλα αυτά που αναφέραμε, ίσως τώρα να είναι ευκολότερο να αντιληφθούμε στη φαντασία μας γιατί ο Χριστιανισμός δανείστηκε το σύμβολο από τον Ορφέα, τον Διόνυσο ή τον Κρίσνα και άλλους 70 περίπου «μεσσίες» που εμφανίστηκαν πολύ πριν τον Χριστό.
Το σύμβολο του ασύμμετρου σταυρού φαίνεται να κρύβει μία παγκόσμια «σταθερά» υγείας του ανθρώπου, γι’ αυτό και τα ερπετοειδή τρέμουν τον σταυρό στον οργανισμό μας, αλλά και οπουδήποτε το συναντούν σαν σύμβολο. Μπορεί η όποια πιθανή κατάργησή του σαν σύμβολο να μην αναστείλει την λειτουργία της γλυκοπρωτεΐνης, αλλά είναι ένα βήμα αποκαθήλωσης ενός αρχέτυπου που συντονίζει την καλή λειτουργία της.
Όπως τα αγάλματα και εικόνες αποτελούν σύμβολα και επηρεάζουν τον ανθρώπινο ψυχισμό, έτσι και κάθε σύμβολο έχει μία αρχετυπική αξία η οποία στην θέα του δρα καταλυτικά ανάλογα με αυτήν και αυτόν που το αντικρίζει.
diadrastika