Χρονοταξιδιώτης του 6.000 μ.Χ. έδειξε φωτογραφία 3D της χρονομηχανής (sci-fi)
Καλλιτεχνική απεικόνιση από Oleg Gamulinskiy στο Pixabay

Χρονοταξιδιώτης του 6.000 μ.Χ. έδειξε φωτογραφία 3D της χρονομηχανής

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Σε ένα φόρουμ μη συμβατικών επιστημών και επιστημονικής φαντασίας που διεξήχθη στην καρδιά της Πορτογαλίας στα τέλη του 2017, στο τέλος της ομιλίας του Έλληνα θεωρητικού φυσικού Fotios Strakakos, με θέμα τα ταξίδια στον χρόνο, ένα χέρι υψώθηκε από το ακροατήριο για να τραβήξει την προσοχή και να πάρει τον λόγο. “Είμαι χρονοταξιδιώτης” είπε η γυναίκα που το σήκωσε.

Όλα τα βλέματα στράφηκαν προς αυτήν. Το ίδιο και οι δύο κάμερες που βιντεοσκοπούσαν την ομιλία του Έλληνα καθηγητή. Η γυναίκα σηκώθηκε από το κάθισμά της αμήχανα. Τίποτα δεν ακουγόταν μέσα στην αίθουσα. Αμέσως μόλις φάνηκε ότι είχε πρόθεση να μιλήσει, ένα γρήγορο σούρσιμο κατά κύματα έσβησε την απόλυτη ησυχία που επικρατούσε. Ήταν από δεκάδες χέρια που έσπευσαν να βγάλουν τα κινητά τους από τις τσέπες τους για να τα βάλουν σε λειτουργία. Όλα στραμμένα στη νέα γυναίκα που ισχυρίστηκε πως ήταν χρονοταξιδιώτης.

Εκείνη αρχικά κόμπιασε μέχρι που βρήκε την ανάσα της και άρχισε να εξηγεί: “Είμαι, έρχομαι από το 6000 μ.Χ., για την ακρίβεια από το 6084. Το όνομά μου είναι Aline Gomes. Πολλά από αυτά που ειπώθηκαν εδώ σχετικά με τα ταξίδια στον χρόνο, τις χρονομηχανές, το παρελθόν, το μέλλον, την ταχύτητα του φωτός και πολλά άλλα, είναι σωστά. Όμως αν και ο σκοπός σας είναι ευγενικός και εκλαϊκεύετε επιστημονικές έννοιες, τις αντιμετωπίζετε σα να έχουν βγει μέσα από χαριτωμένα κόμικ επιστημονικής φαντασίας.” (Διαβάστε επίσης: Χρονοταξιδιώτης: Ο κόσμος δεν είναι αυτό που μας έμαθαν να πιστεύουμε ότι είναι)

“Κύριε Στρακάκο, κάνατε μια πολύ ωραία αναφορά προηγουμένως, στα ψυχικά ταξίδια στο χρόνο με βάση την άποψη του γνωστού Αμερικανού θεωρητικού φυσικού Jack Sarfatti – του οποίου το ενδιαφέρον περιστρέφεται, κυρίως, γύρω από την κβαντική φυσική και τη συνείδηση. Στο 6000, είναι πέρα από εφικτό, όπως είναι εφικτό και στην δική σας εποχή, αλλά δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα. Όπως δεν έχει αναγνωριστεί ότι γίνονται πειραματικά μοντέλα, προσομοιώσεις, για μετακίνηση του ίδιου του χωροχρόνου προς ένα αντικείμενο και όχι ενός αντικειμένου μέσα στον χωροχρόνο. Όπως είπα, είμαι χρονοταξιδιώτης, οπότε γνωρίζω πολύ καλά όλη την σχετική ιστορία, τόσο την επίσημη όσο και την ανεπίσημη. Γνωρίζω, μάλιστα, για συμμετέχοντες σε ένα μυστικό κυβερνητικό πρόγραμμα που στέλνει ανθρώπους στο μέλλον, αλλά δεν λειτουργεί σωστά και αρκετοί έχουν πεθάνει στη διαδικασία ή δεν μπορούν να επιστρέψουν και πεθαίνουν εκεί από αποπληξία.”

Η NASA σε επίσημη ανακοίνωσή της, αρνείται την ύπαρξη του WarpDrive, δηλαδή ένα φανταστικό σύστημα προώθησης διαστημικών σκαφών που αναφέρεται σε πολλά έργα επιστημονικής φαντασίας, όπως στο Star Trek. Όμως είναι ένα αντικείμενο συνεχούς έρευνας της φυσικής.”

“Η NASA βάζει μπροστά, ως εμπόδιο, την ειδική θεωρία της σχετικότητας του Άινστάιν που απαγορεύει τις ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός, για ένα αντικείμενο που προορίζεται να κινηθεί μέσα στο χωροχρόνο αλλά δεν κάνει κανένα λόγο για την επισταμένη έρευνα που διενεργεί για τον ίδιο το χωροχρόνο ο οποίος θα μπορούσε κινηθεί ταχύτερα από το φως, χωρίς να κινδυνεύει ο χρονοταξιδιώτης. Στο μέλλον του 2.052 μ.Χ. έχει κατασκευαστεί αυτό που επινόησε στην εποχή σας ο Miguel Alcubierre Moya ένας θεωρητικός φυσικός από το Μεξικό, δηλαδή του WarpDrive κινητήρα παραμόρφωσης του χωροχρόνου. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει μυστικό. Εμείς στο 6000 το έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση που δεν μπορείτε να διανοηθείτε.”

“Και, για να το κάνω εικόνα σε όσους δεν είστε ιδιαίτερα κατατοπισμένοι: θα ήταν σαν ο χωροχρόνος να είναι ένας τεράστιος κυλιόμενος διάδρομος τρεξίματος, ο οποίος μας μεταφέρει στον προορισμό μας χωρίς να κινηθούμε εμείς οι ίδιοι. Κινείται ο διάδρομος/χωροχρόνος, αντί για εμάς πάνω σε αυτόν. Μάλιστα, με αυτο τον τρόπο καταργείται και το παράδοξο των δύο δίδυμων εικοσάρηδων, όπου όταν ο ένας φεύγει με την ταχύτητα του φωτός και επιστρέψει σε εύλογο χρονικό διάστημα, ο αδελφός του είναι γέρος. Με την ευκαιρία να σας πως ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο ανθεκτικές σε τέτοια ταξίδια από τους άντρες.”

Στη συνέχεια, ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις, τόσο από το ακροατήριο, όσο και από τους εισηγητές. Η γυναίκα χρονοταξιδιώτης, απαντούσε σε όλους πειστικά, δείχνοντας ότι γνώριζε το αντικείμενο πολύ καλά. Μέχρι που κάποιος έκανε μία ερώτηση η οποία ακούστηκε σαν να ειπώθηκε με ύπουλο τρόπο, με σκοπό να ξεσκεπάσει την γυναίκα.

“Λέτε ότι είστε χρονοταξιδιώτης. Πως μπορείτε να το αποδείξετε; Μπορείτε να μας πάτε στη χρονομηχανή με την οποία ήρθατε; Μπορείτε να μας οδηγήσετε στο επιστημονικής φαντασίας WarpDrive που ισχυρίζεστε ότι είναι αληθινό και πραγματικό;”

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

“Αυτό είναι αδύνατο να γίνει”, αποκρίθηκε εκείνη και αμέσως, ο κόσμος στην αίθουσα αντέδρασε σα να κατέρρευσε μια ιστορία που δεν είχε στηθεί καλά.. Όλα τα λόγια της φάνηκαν ψεύτικα, ότι προσπαθούσε να κοροϊδέψει το κοινό, όλους. “Είναι αντιεπιστημονικό. Δεν είστε έτοιμοι ακόμα”, προσπάθησε να εξηγήσει.

“Πως αλλιώς μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε χρονοταξιδιώτης;” φώναξε κάποιος άλλος. “Μπορείτε να μας πείτε κάτι αξιόλογο που θα συμβεί σε λίγες ώρες, ή μέρες ώστε να μπορέσει να διασταυρώσει τα λεγόμενά σας;”

Όταν όλοι της ζήτησαν να αποδείξει ότι ήταν χρονοταξιδιώτης, εκείνη τους είπε μερικά μελλούμενα. Ανάμεσα σε άλλα τους είπε ότι αυτή η παρέμβασή της στο φόρουμ θα σβηνόταν από κινητά και κάμερες από ανθρώπους με μαύρα κοστούμια. Το μόνο που είχε σαν στοιχείο επάνω της, σαν απόδειξη, ήταν μια τρισδιάστατη φωτογραφία, του υποτιθέμενου WarpDrive της, το οποίο έδειξε άμεσα και, σαν ολόγραμμα, απλώθηκε τεράστιο απ’ άκρη σ’ άκρη μέσα στην αίθουσα. Όλοι μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά είχε την εντύπωση πως μπορούσε να κινηθεί και να αλληλοεπιδράσει με αυτό που έμοιαζε τόσο αληθινό.

Όσο ο κόσμος έμεινε εντυπωσιασμένος να ξεναγείτε μέσα στο εικονικό WarpDrive, η Aline Gomes βρήκε την ευκαιρία να αποχωρήσει, γιατί ήδη ένιωθε κίνδυνο. Κάποια στιγμή η παράσταση τελείωσε, το ολόγραμμα χάθηκε από μόνο του. Κανείς δεν ξαναείδε την γυναίκα, όσο κι αν την έψαξαν. Βγαίνοντας οι ακροατές από την αίθουσα για να φύγουν, πέρασαν μέσα από μία περίεργη πύλη που δεν υπήρχε κατά την είσοδό τους όταν ήρθαν αρχικά. Θύμιζε λίγο εκείνες τις ηλεκτρονικές συσκευές ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων που έχουν στα αεροδρόμια.

Όταν αργότερα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους διαπίστωσαν πως αυτά είχαν επιστρέψει στις αρχικές ρυθμίσεις του κατασκευαστή. Είχαν σβηστεί τα πάντα, εκτός από ορισμένες εφαρμογές. Εννοείται πως είχε εξαφανιστεί και το βίντεο με την Aline Gomes. Τότε, όλοι θυμήθηκαν πως δεξιά και αριστερά από την πύλη στέκονταν δύο άντρες με μαύρα. Μέσα από αυτήν την πύλη πέρασε και το συνεργείο που βιντεοσκοπούσε το φόρουμ. Σβήστηκε και αυτό το υλικό. Ένα συμβάν που είχε προβλέψει η γυναίκα χρονοταξιδιώτης, γιατί γνώριζε ότι θα συμβεί.

*Η ιστορία και τα ονόματα (εκτός των Jack Sarfatti και Miguel Alcubierre Moya) είναι φανταστικά, προϊόν μυθοπλασίας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε ανταποκρίνονται σε αυτήν. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι καθαρή σύμπτωση.

diadrastika / Image by Oleg Gamulinskiy from Pixabay